Laga mat med Mió/ Panerad lax på grönsaksbädd

Amoranda överraskar mig maximalt genom att hänga på till gymet redan innan jobbet, ja nu pratar vi om en ung kvinna som helst sover till 11.00 (Se en av dagens övningar här!) Som belöning (/muta) lovar jag henne att pröjsa för två sport-behåar och då jag ska betala för dem blir jag lika minst lika överraskad. 1800:-? Jag har aldrig köpt behåar tidigare, men det är mycket pengar för rätt lite tyg…

Efter jobbet så sätter jag igång med lunch-låde-tillverkning. Vad tycks?

Recept: Jag hackar 1/2 vitkåls-huvud, 2 röda grill-paprikor, 2 fänkål, 2 broccoli och lägger detta på ett bakplåtspapper på en högkantad plåt. Ovanpå detta häller jag (och rör om allt) en mixtur av 0.75 dl olivolja + 2 pressade vitlökar + en ask frusen persilja, 1 dessertsked hackad chili (beroende på styrka och smak) 0.25 dl soya, en skvätt sesamolja och 2 msk pressad citron. Sedan åker detta in i ungen ca 30 minuter på 200 grader.

Jag har redan tinat laxen. Jag tar 1 ägg, 1 msk soya, 1/2 pressad vitlök, 2 msk olivolja och lite riven ingefära och vispar detta. Ja när grönsakerna är klara i ugnen så vänder jag laxen i denna väska för att sedan rulla den i panko. Jag lägger sedan in den panerade fisken i ugnen på samma gradantal i typ 15-20 minuter = klart!

Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *