”Låt mig bara vara din” MMMM

Peter Sundberg har i dagarna släppt sin debutroman ”Låt mig bara vara din”. Det är en fantastisk ungdomsskildring och en komma-ut-historia som sträcker sig mellan då och nu, mellan Manhattan och Piteå. Vi lär känna Adam och Max och får ta del av deras liv. Av naiv och underbar ungdom men också av skuld, skam och ohämmat skildrad sex.

Jag ber boken högt betyg MMMM för att den berör och trollar mig tillbaka till en tid som känns som nyss men ändå så fjärran. (Hallå Netflix – köp upp detta manus NU) Det är som om romanen stapplar fram i början (medvetet?) för att sedan få liv, spänning och rörelse.

När jag var tonåring så lånade jag gay-litteratur på biblioteket med neutrala titlar så att mor och far inte skulle ana oro. Böcker som spelat roll för mig är t.ex ”Spelar roll” av Hans Olsson. I dessa böcker kunde jag spegla mig och även använda som utgångspunk för onani (ja jag har även använt Jean M Auels böcker om ”Grottbjörnen folk” i detta syfte) Jag gratulerar ungdomar 2020 för att ha denna bok som guide och hämnings-förlösare till att komma ut, till stimulans eller bara allmänbildning.

Peter skriver avslutningsvis ”Denna bok är till alla som gått före. Alla ni som vågat erkänna för världen vilka ni egentligen är, trots att det kostat er både relationer med nära och kära men också gjort att ni fått utstå hot från människor som tar sig rättigheter de inte har: att kritisera vilka ni är”

Jag hoppas att jag fått vara en av dem som ”gått före” och banat väg för någon/ några som hade samma väg att gå. Tack Peter Sundberg för minnena och igenkännande passager som virvlar in i denna underbara bok.

Beställ boken här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *