Livet på landet – Del 2

I ottan så häver jag i mig extra svart kaffe och beger mig hem till mor (jag huserar just nu i min syster Zuzettes hus 500 meter invid) Där stundar projekt ”Vi flyttar ved från en plats till en annan” och händerna blir röda och svullna (+ fyllda med stickor) och en rädsla för sorkpest infinner sig.

Fyra timmar senare så är vi klara med det och då är det dags för ”Fas 2” som är lunch-tillverkning. Med hjälp av mina syskonbarn Blanche och Lavendela så trixar vi till en gravad lax (den får en fernissa av honung, dill, vitt vin och citron) vi gör en potatisgratäng, en sallad SAMT en räkcoctail som ska toppa laxen. MUMS! Ps: Jag och Lavendela har även plockat in FANTASTISKA buketter från mors underbara trädgård. Ja tänk att den kan prunka på ett sorts sätt även så här sista dagen i juli!

Fas 3: Fisketur. Hm. Först hittar vi inte båten (vi tjuvlånar en annan) Sedan har vi glömt mask. Men eftersom Zuzette har fiskekort och mjärde så får vi ändå en halv hink abborre.

Fas 4: Middagstillverkning. Min storasyster Zuzette har redan gjort klar en älggryta men vi gräver upp färskpotatis, och hjälper till med förrätt, sallad och efterrätt. Zuzettes långbord fylls av barn, barnbarn, syskon, syskonbarn, vår moder och allehanda delikatesser.

Fas 5: Ett gäng ska basta och bada i tjärnen. Ett annat ska spela kort. Mitt gäng (bestående av bara mig) ska lägga mig i min säng, blogga lite och sedan somna och förhoppningsvis sova en djup och uppfriskande sömn. Jag är slut som artist, vilket i sin tur betyder att jag gett järnet! Sov gott…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *