Miós 10 bästa hälsotips + en liten tävling

Någon frågade mig om mina bästa hälsotips och jag försöker tänka efter. Först och främst: alla kroppar är unika och därför ska nog hälsotipsen skräddarsys – men sett från mig så kommer här mina 10 bästa tips!

1: Sträva aktivt att vänja dig av med sockret (i ditt kaffe, thé, gröt, godisskålen, yoghurt, jos) Relativt snabbt så smakar helt plötsligt den sockersöta hallon-yoghurten sliskigt och man väljer en naturell av bara farten.

2: Istället för frukostflingor så har jag köpt en massa nötter och frön – och mixat ihop i en stor burk. Cashew, hassel, mandel, valnöt, solroskärnor smaka plötsligt delikat och alla müslin i värden smakar vidrigt sockersött.

3: Byt ut din sylt mot osockrade bär. Det är så gott med rena blåbär eller lingon i din gröt.

4: Vatten är bästa måltidsdrycken! Skippa mjölk, saft och läskedryck bums!

5: Brukar ni som jag få en dipp så där innan middagen och klämma några mackor? Skala då en stor morot och knapra i dig. Det är som om själva tuggandet i sig vilseleder ”hungersnöden” tills middagen är klar.

6: Undvik halv och helfabrikat som mat och bygg upp en kärlek till att förvalta råvaror. Morteln är min bästa vän och med den stöter jag dagligen fram nya smaker.

7: Skippa allt friterat (Ibland lurar jag i mig att chips inte är friterat och att det är en ren naturprodukt) Det finns NOLL näringsvärde i friterat. Vill du ha pommes så är det faktiskt godare att mynt-skiva potatis (med skalet kvar) och marinera dessa i rosmarin, olivolja, vitlök och flingsalt och bre ut på ett smörpapper och gyllenrosta på 225 grader.

8: Vardagsmotionen är så viktig. Snabbt vänjer sig kroppen med en 45 minuters promenad och KRÄVER att du rör på dig. Använd dig av cykeln då du ska färdas kortare sträckor.

9: Styrketräning. Gym kan upplevas som skrämmande men det händer något med både kropp och själ då man bygger upp kroppen istället för att den sakta förtvinar. Tänk inte att du ska ta i för kung och fosterland, nej avancera sakta framåt. Ta hjälp av en Pt för att komma igång (själv ska jag ta Nathan på sitt första Pt-pass ikväll)

10: Det är inte bara barn som är förtjänt av ”lördagsgodis”. Ha en dag i veckan då du struntar fullkomligt i alla 9 tips här ovanför. Amen

Tävling: Bor du i Luleå med omnejd och vill vinna ett 60 minuters Pt-pass med mig? Skriv då in en motivation under kommentarer (eller maila mig på monami@evanne.se om du är blyg) Vinnaren koras på måndagen den 26/4

2 thoughts on “Miós 10 bästa hälsotips + en liten tävling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *