Musiklektion & ritstund

”Morgonstund med barnbarn” kan i princip innebära vilken tid som helst. Frances kommer inspatserandes redan vid 01.00 och trycker näsan sin mot min och hostar lite av och till. Hur jag än vrider och vänder på huvudet så är han alltid nära (jag utvecklar dessvärre nackspärr) Jag somnar dock om och vaknar till att Vincento sjunger i sin bädd, en futonmadrass utrullad utanför vårt sovrum.

Vi kör musikhistoria och berättar om olika genrer. Pop, Punk, Jazz, Rock, Schlager, Dansband etc etc. Vincento älskar ”Jag vill vara din Margareta” i kategorin dansband, medan Frances sjunger på Hoojas ”Banan, Melon, Kiwi & Citron (okategoriserad men i sann Ronny & Ragge anda)

Vi kollar på videos av Lady Gaga och Vincento tycker hon ser smått ond ut. Vi förklarar att det är sminket som gör det och visar bilder på henne då hon ser vacker ut (inte bilderna i kött-klänningen)

Sedan går vi igenom Kungen av Pop (Michael Jackson) och det blir lite svårt med alla frågor. Kung var då? Ja över en musikgenre… Men inget land alltså… Om han är en flicka. Nej, varför undrar ni? Långt hår. Ja men er farbror Armand har ju ännu längre. Smink, ja men det är många killar som sminkar sig. ”Det är nåt med ansiktet” säger Vincento och jag törs inte visa hur han såg ut som tonåring och förklara det här med plastikkirurgi.

Innan det är dags för ritstunden så kollar vi även in Drottningen av Pop (Madonna) och videon ”Vogue” De tycker hon är jättecool, men då Vincento vill ringa till henne på FaceTime så får jag ju förklara att kändisar nog inte svarar på samtal och att videon är gammal. ”Är hon gammal” frågar de och jag googlar fram en ny bild av Madonna. Varken de eller jag kan förstå att det rör sig om samma person så vi lämnar henne där och tar till tuschpennorna.

Tack för denna start på lördagen, ja nu lagar Zeb plättar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *