Palt i Pite & lite vardags-drama

Lätt (eller medium) bedagad av gårdagens julfirande stiger jag upp för en promenad i knarrande snö. Idag är det dags för besök hos svärmor och hon bjuder på Piteås nationalrätt nämligen – palten! Så gott.

På väg hem från Piteå får jag paniksamtal från Tallberg då solisten + ev även kantorn insjuknat och de behöver en ny. Eftersom jag inte hunnit repetera (eller sy scenkläder) tackar jag NEJ, men jag vet också att det är svårt med mammor och nej. Så jag går ändå ner i källaren till det falska pianot och repar in en sång hon önskar höra.

Det värsta är dock inte att snabbrepetera in något då man känner sig bedagad, nej det värsta är att de inte har något piano i Tallberg kapell utan blott en orgel som man själv med hjälp av fötterna måste pedal-fylla med luft.

#drama #palt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *