Stabbig söndag

Jag och Amoranda stämmer träff på gymet för att kickstarta denna söndag i vår omicron-besudlade värld, ja någon måste ju göra nåt.

Av träning följer en vargs hunger och som tur är så har jag redan ställt i ordning ingredienserna så det är bara att köra igång. Jag har först (recept för 2 pers) :

1: Lätt diagonalt snittat fläskkarrén. Lagt dem i en marinad av 2 msk olivolja, rivet ytterskal av en citron, 1/2 pressad citron, 1 stor pressad vitlök, 1 dsk mortlad Herbes de Provence och flingsalt. I påse i kylen.

2: Rivit vitkål och marinerat den i 1/3 dl majonäs, 1/3 dl bea, 1/4 kruka hackad persilja, lite citronskvitter som fanns kvar i citronhalvan och lite salt. I kylen i bunke med lock.

3: Skivat 2 potatisar, 2 skivade palsternackor och en skalad, skivad gul lök. Marinerat dem i olivolja, vitlök svartpeppar och flingsalt/ in i kylen i påse.

Efter gymet är det bara att slå på ugnen på 225 grader och rosta potatis-mixen. Då den börjat se gyllene ut så steker du köttet i en klick smör tills det känns ”fast” då du petar i det. Servera med coleslawen. Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.