Vår-hår & en Sveriges Mästerkocks-aspirant

Idag får jag en försmak av våren, då flera av kunderna gör sig vår-redo redan nu. Denna unge ståtlige man låter mig klippa av en enorm mängd hår – och se så grann. PS: Om du klickar på pilen så ser du ”före-bilden”

Maten idag har jag 90 minuter på mig att göra och eftersom jag börjat följa ”Sveriges Mästerkock” så försöker jag ta ut svängarna. Det här är en sorts nyttig Poke Bowl med en bas av rå-ris (Måtta 1 dl ris till 2 pers) som först fått sjuda under lock i 40 minuter för att sedan wokas med sesamfrö.
Medan riset sjuder så marinerar jag skurna tinade lax-bitar tillsammans med skurna skogschampinjoner i en sörja av: Rapsolja, Soya, chilisoya, sesamolja, citronsaft, koriander, en nypa råsocker.
I en bunke invid så tärnar jag en halv gurka (för 2 pers) och skivar en halv fänkål och lite vårlök. När det är 10 minuter kvar till servering så rör jag ihop dessa grönsaker med lax-sörjan så at de tar smak av varandra.

I ugnen så gratinerar jag grönkål som fått en skvätt rapsolja och soya på sig och då den blivit krispig så tar jag ut den för att sedan använda som topping.
Som toppingarnas topping så tar jag två större jordärtkockor och rengör dessa och skapar dem, samt skär dem i ”mynt” Dessa friserar jag sedan i rapsolja tills de blivit gyllene (detta görs som sista moment så att de ännu är varma) och små-saltar lite. Här får vi lite god sötma.
Bon appétit! (PS: Jag lägger riset som botten och adderar sedan lax & grönasks-sörjan innan de två toppingarna placeras ut)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *