Vin-special Xtravaganza

VILKEN HELG – och ännu är den inte över! Igår gjorde vi något så kul som att ha en stavett-afton där förrätt intogs hos en ny-gammal bekantskap (en underbar kund till mig och vi inte tidigare hängt med på vänners vis förrän nu) nämligen hos Nine.

Nine (som bor i Luleås kanhända vackraste lägenhet med absolut bästa utsikten från 13 våningen) började med att sprätta godaste Champagnen för att sedan till lax & avacodo-röran + löjromsröran servera detta fantastiska vin SAMT detta underbara till charkbrickan.

Sedan traskade vi hem till oss för att först bubbla oss välkomna (och ta med Nine på en rundtur i vår numera utsiktslösa lägenhet) med lite mer Champagne. Till steam-bunsen (vi gjorde dock våra veganska) serverades en blygsam lätt kyld Pinot Noir (med tips från DNs vin-special) för att inte stjäla dundret från maten. Som avslutning på kvällen (det hade hunnit bli natt, iallafall för mig) så öppnades en av mina stora favoriter, som just nu finns på ”tillfälligt sortiment” nämligen ett underbart vitt Rioja ”La Mateo” KÖPKÖPKÖP.

Rund under både hand & fot somnade jag lycklig in efter så mycket god mat, gott vin och så mycket kärlek. Tack finaste Nine och Zeb för denna lördag, ja den ska jag bevara i mitt minne.

PS: Men nej. Helgen är inte slut. Idag söndag stundar pizza-frossa hos Malou och Kristo.

3 thoughts on “Vin-special Xtravaganza

 1. Kul och se att det finns fler fans av Black stallion. Deras vita är super men då jag inte är ett fan av Pinot Noir, föredrar jag deras Cabernet sauvignon som är super.

   1. Gör det! Vidare om man känner att man är vid stadd kassa så rek dessa:). Jag hade lite stålar över så jag slog till, då vissa viner de fakto är billigare att köpa här hemma än i vinernas hemländer, speciellt gäller detta de italienska vinerna.

    Här kommer de jag köpt:

    https://www.systembolaget.se/produkt/vin/tignanello-3215201/

    https://www.systembolaget.se/produkt/vin/black-stallion-7963101/

    https://www.systembolaget.se/produkt/vin/black-stallion-7709401/

    Dessa två dyringar kommer intas vid speciella tillfällen, som min 5 åriga bröllopsdag.

    Här är en annan:

    https://www.systembolaget.se/produkt/vin/black-stallion-7252406/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *