Från skräddarn till ostbrickan

Dagen börjar med något jag aldrig gjort förut, nämligen med att gå till en skräddare som öppnat i huset invid – och göra en skräddarsydd beställning. Ja jag har alltid önskat mig en kritstrecksrandig kostym och nu är inte bara den på gång, nej den kommer med skjorta och väst.

Det är galet många val man ska göra, allt från vilken skjortkrage, kavajslag, knapp och tyg (etc etc) Men min nyblivna vän guidar mig genom beställningen och nästa gång jag kommer hit så ska den vara klar och jag får iklä mig denna skapelse.

Det är klurigt med gym-personer säger min 55 kg skräddare, ja de kan byta storlek en gång i månaden och jag sneglar ner på en mage som tornat upp av minskad träning och ökat bröd och vin-intag…

När de blivit afton så rustar vi för en apéro (franskt ord för det man stoppar i sig innan middagen) och för ett besök av tre nya vänner. Vi har bullat upp med både Pet nat och med ostbricka och medan vi väntar på främmandet så tar jag er med på husesyn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *