Ljuva måndag

Det är måndag och vi kör igång en ny vecka. 2/3 av barnskaran möter upp mig denna dag, först Aidan som får en ny frisyr vid 09.00 och sedan Amoranda på ett lunch-PT-pass vid 12.00.

Efter jobbet så bjuder jag min man på middag, denna dag blir det temat ”A touch of Asia”. Ett stort spetskålshuvud klyvs (1/4 per person. Behåll stammen för att hålla i hop bladen, men ät den inte sedan) Jag häller på olivolja och lite flingsalt. Klart!

Sedan tar jag försiktigt och snittar en purjolök och tar loss några blad som ska fungera som svepning. Jag kokar upp dem till vattnet bubblar och då är dessa klara.

Jag wokar finhackade champinjoner med en stor bit vitlök + chili. Jag häller på lite japans soya och fräser upp på slutet. Klart.

2 block-bitar av lax klyvs på mitten. Jag lägger champinjon-joxet på ena delen och klipper över rejält med koriander på den andra och spetsar lite med sesamolja. Sedan lägger jag bitarna på varandra och sveper om dem med den mjuka purjon. Färdigt!

Ugnen står på 200 grader och både spetskålen och laxen åker in där (i två separata former) 30 minuter typ.

Jag gör en sky passionsfrukt (jag har köpt den frusen och tinar 2 kuber, men du kanske hittar färsk?) I det blandar jag lite fisksås, japans soya, en nypa sesamolja och så river jag en dessertsked med färsk ingefära.

Jag lägger upp allt på tallriken och lägger dit några halverade körsbärstomater. Jag gör även ett snitt i lax-fodralet. Jag häller på passionsfrukts-skyn över tomathalvorna men även lite grand ner i laxen.

Bon appetit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *